Ropogós nachos sajtszósszal
A legegyszerűbb, gyors és kiváló recept, mindössze csak 3 összetevőből, ha nem a bolti, drága változatra fáj éppen a fogunk. Majdhogynem teljes mértékben saját készítésű rágcsálni való, ha csak egyszerűen nincs otthon semmi nasi és ránk jön a „valamit ennék” érzés.
Nachos (kb. 72 chips)
Hozzávalók
6 kukoricás tortilla (természetesen magunk is elkészíthetjük a tortillákat, de ez most az egyszerűbb változat)
repceolaj
só
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 350 °C-ra.
- A tortillák mindkét oldalát sózzuk és olajozzuk be.
- Tegyük egymásra a 6 db tortillát, és vágjuk őket 6 egyenlő részre.
- Ezután helyezzük a kis háromszögeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük kb 12-15 percig, míg arany barna színűek nem lesznek, illetve ropogósak.
Sajtszósz
Hozzávalók
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
1 csésze tej
közepes cheddar, aprított (ez kb 1,5 csésze)
¼ teáskanál só
¼ teáskanál chili por
Elkészítés
- Tegyük a vajat és a lisztet egy edénybe. Keverjük össze, majd melegítsük fel, amíg buborékos és habos nem lesz. Ha kész, akkor folytassuk még 1 percig.
- Adjuk hozzá a tejet, majd vegyük kisebb lángra. Hagyjuk sűrűsödni, majd szedjük le a gázról.
- A besűrűsödött szószba tegyük bele az aprított cheddart, és alaposan keverjük el benne, amíg el nem olvad a szószba. (ha nem olvad el, akkor vissza lehet picit tenni a gázra, alacsony lángon)
- Keverjük össze a sót a chili porral, tegyük a mártáshoz, és ízlésünk szerint állítsuk be az ízét.
- Már lehet is bele mártogatni a chipseket.
(források: http://lovegrowswild.com/2014/05/baked-tortilla-chips/, https://www.budgetbytes.com/2016/02/5-minute-nacho-cheese-sauce/?utm_content=bufferba81a&utm_medium=social&utm_source=pinterest.com&utm_campaign=buffer)