Szeretsz enni? Szereted a jó kajákat? Szereted, ha gyorsan hozzá jutsz? Hasonlítunk.

streetfood

A tökéletes sült krumpli

2017. április 28. - streetfood.chef

 

A tökéletes sült krumplit otthon is könnyedén elkészíthetjük mindössze 20 perc alatt. A titok csak annyi, hogy kétszer kell sütni. Íme, hogy készíthetitek el:

 

perfect-french-fries-2.jpg

 

Hozzávalók – 2- 4 főre

  • 2-3 db nagy burgonya (nem kell megpucolni)
  • 2 liter olaj egy 4 literes edényben

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vágjuk fel a héjas krumplit hosszú csíkokra.
  3. Helyezzük a felhasábolt krumplit egy tál vízbe, hogy kiázzon belőle a keményítő, majd terítsük ki egy papírtörülközőre és várjuk meg amíg teljesen megszárad.
  4. Forraljuk fel az olajat 160 fokra.
  5. Süssük két adagban 3 percig.
  6. Vegyük ki egy szűrőkanál segítségével és helyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsire.
  7. Melegítsük fel ismét ugyanazt azt olajat 190 fokra, és még egyszer süssük meg a krumplit, ugyanúgy 3 percig két adagban.
  8. Helyezzük a krumplit papírtörülközőre, majd tegyük át a tepsire. Lágyan sózzuk meg, majd tegyük be a sütőbe, hogy melegen tartsa amíg a második adagot megcsináljuk és utána tálalhatjuk is.

 

 

(forrás:http://www.afamilyfeast.com/sunday-cooking-lesson-perfect-french-fries/#_a5y_p=4040612)

A bejegyzés trackback címe:

https://streetfood-chef.blog.hu/api/trackback/id/tr1612460235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netrunner71 2017.04.29. 10:38:27

Mert az.
Két-három krumpliért 4 (NÉGY) liter olaj.
Méricskéljünk hőfokot, stb, stb.

Szóval, igen. Marhaság.

netrunner71 2017.04.29. 10:40:16

@netrunner71:

Elírtam. 2 liter. Az is pazarlás. 800 forint. Három szem krumpliért.
A krumpli sütése után már másra nemigen használhatom.

eztkapodd 2017.04.29. 12:32:26

Abszolút egyetértek az előttem szólókkal. Ezekkel a gasztronyuszikkal nagyon elszaladt a paci.

silverrant 2017.04.29. 13:34:34

Ha tökéleteset akarsz akkor az olajat elengeded. Szerzel helyette marhafaggyút.
70ft/kg áron lehet kapni. Egyszer fel kell forralni és leszűrni. Utána konyhakész. Nem egy ördőngősség.

Persze ha a Culinarisba mész marhafaggyúért akkor meg is érdemled, hogy lerántsák rólad a 4000ft/kg-s árat érte.

Persze a leghitelesebb a lózsír lenne, de olyat még a belgáknál is csak elvétve használnak. Pedig az a tökéletes.

streetfood.chef 2017.04.29. 14:16:19

Köszönjük a hozzászólásokat, biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek van egy szuper receptje, emailben tudtok beküldeni ilyesmit és amit ötletesnek tartunk kikerül az oldalra is ;) ahány ház annyi szokás

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2017.04.29. 15:03:59

Nem derül ki a cikkből, hogy mlyne a tökéletes sólt krumpli, azaz mi lenne a recept célja. Az előttem szólókhoz csatlakozva, én is feleslegesnek tartom a leírt több részes műveletsort 2 adag köret elkészítéséhez, ami egyébként sem szokott annyira rosszra sikeredni, hogy ne lehessen megenni. Az én receptem egyszerű, kb. ennyi időt és elfoglaltságot vagyok hajlandó pazarolni erre a kérdésre: pálmaolyajat felmelegítek kb. 180-190 fokra egy fritőzben (1,5 liter olaj fér bele asszem) , eközben a krumplit meghámozom (vásárlásnál figyelek arra, hogy szép, egészséges legyen, lehetőleg sütéhez való) majd papír/szövet kendővel teljesen leitatom a nedvességet a szeletekről. A forró olajba dobom az adagot, majd amikor elkezd kicsit sárgulni a felszíne, akkor kiveszem kb. 1-2 percre, majd visszarakom az olajba. Ha kész, kiveszem, lecsöpögtetem és tálalom. Ami fontos: száraz legyen a krumpli, mert nedvesen hamarabb tönkremegy az olaj (amit egyébként több adag megsütéséhez fel lehet használni) és sok legyen az olaj (a krumpli-adaghoz képest), mert akkor nem fog nagyon lehűlni, amikor a krumplit beletesszük, hanem egyből elkezdni rendesen átsütni azt.

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2017.04.29. 15:05:53

jav.: milyen, sült, pálmaolajat, sütéshez

Gacsaj Pisti 2017.04.29. 17:58:36

Egy olyan városi tapló, aki nem pucolja meg a krumplit, az ne adjon tanáűcsokat.
Nagyon jól néz ki a férges, gombás okádék a képen...

streetfood.chef 2017.04.29. 18:53:21

Köszönjük mindenkinek a hozzászólásokat! Ez az egész egy iskolai project online marketingből Nem szakácskönyvet készülünk írni...
(Egyébként az új krumplinak ehető héja van, nyilván előtte megszokták alaposan mosni az emberek.)

oldalas 2017.04.29. 22:00:12

lózsír, sírok :D

Samott 2017.06.02. 06:33:07

@oldalas: detto, persze lehet hagyomanya meg lehet hogy tenyleg jo ugy, de elkepzelem a kapcsolodo marketinget meg annak a vasarolokozonsegre tett rostalo hatasat. :-)

takacsveca93 2018.06.30. 21:40:37

Követtem a kis tutorialodat és valóban nagyon finom lett a krumpli amit sütöttem, köszi. :)
www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-28-06-2018-0/
süti beállítások módosítása