A mai bejegyzésben elhoztunk Nektek két eltérő ázsiai országból való könnyen elkészíthető street food receptet. Az egyik thai nasi, míg a másik koreai reggeli.
Koreai-Street toast
Hozzávalók
1 fejeskáposzta, vékonyra vágva
1 hagyma, vékonyra vágva
1 répa, vágjuk vékony és hosszú szeletekre
2 tojás
fél teáskanál só
¼ teáskanál bors
5 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
4 db toast kenyér szelet
3 teáskanál cukor
2 db mézes sonka felvágott (választható)
2 db szeletelt sajt
ketchup
majonéz
Elkészítés
- Egy nagy keverőtálban jól keverjük össze a káposztát, hagymát, répát, tojásokat, sót és borsot.
- Vajazzuk be a kenyérszeletek mindkét oldalát.
- Melegítsünk fel egy közepes méretű serpenyőt, közepén 2 evőkanál vajjal, és hagyjuk elolvadni. Adjuk hozzá a tojásos keveréket, és próbáljunk meg négyzetes formát kihozni belőle. Süssük, amíg a közepe jól átsül, ez kb. 2-3 perc. Ezután a kész omlettet vágjuk félbe és fordítsuk meg, majd ismét hagyjuk sülni kb. 2-3 percig.
- Amikor az omlett kész, vegyük ki és helyére rakjuk be a sonka szeleteket, hogy felmelegedjenek, majd kivesszük.
- Ezután a kenyérszeleteket tegyük be, mindkét oldalát 2 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
- Egy kenyérre szórjunk rá fél teáskanál cukrot, majd az omlett kb. felét, ezután ismét 1 teáskanál cukrot. Erre jön rá 1 szelet sonka, illetve 1 szelet sajt, majd ízlés szerint a ketchup és a majonéz. Takarjuk be egy másik szelet toast kenyérrel.
- Csináljuk meg ugyanezt a megmaradt 2 szelet toast kenyérre, jó étvágyat hozzá!
Thai-Sült banán
Hozzávalók
5 közepes méretű banán
2 csésze liszt
fél csésze rizsliszt
2 csésze víz
1 teáskanál só
1 evőkanál pörkölt szezám (elhagyható)
étolaj
Elkészítés
- Hámozzuk meg a banánokat, vágjuk le a két végét, majd vágjuk félbe, és feleket ezután hosszába.
- Szitáljuk a lisztet, rizslisztet és sót egy keverőtálba. Adjunk hozzá elegendő mennyiségű vizet, hogy tészta állaga legyen, majd keverjük bele a pörkölt szezámmagot.
- Melegítsük fel az olajat a serpenyőben. Minden egyes banánszeletet mártsunk bele a tésztába, majd tegyük a forró olajba, és addig süssük, míg aranybarna nem lesz, illetve ropogós. Ha készen vagyunk az összes banánszelettel, szedjük ki és tegyük papírra száradni.
- A sült banánokat még melegen fogyasszuk el, akár mogyorókrémmel, juharsziruppal, fahéjjal, ki mivel szeretné.
(forrádok: http://seonkyounglongest.com/korean-street-toast/,http://what2cook.net/2013/07/10/thai-style-fried-bananas/)