Szeretsz enni? Szereted a jó kajákat? Szereted, ha gyorsan hozzá jutsz? Hasonlítunk.

streetfood

Édesburgonya baconos mártogatós szósszal

2017. március 29. - streetfood.chef

Az édesburgonya itthon is gyakori eleme a boltok készletének, ezért aztán szerencsére az ínycsiklandozó recepteket, amiket a világ minden tájáról beszerezhetünk, egyre könnyebben elkészíthetjük. Például sült krumpliként:

aip-sweet-potato-fries-with-bacon-jam_1-683x1024.png

Sült krumpli édesburgonyából– 4-6 főre

  • Hozzávalók:
  • 3 nagy édes burgonya, meghámozva
  • 2 ek. bacon zsír (a szósz készítésénél keletkezett zsírból)
  • ½ tk. tengeri só
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. durva szemű só

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel a krumplit nagyjából egyforma, fél cm-es hasábokra, hogy egyenletesen süljön.
  2. Áztassuk 45 percig hideg vízben a feldarabolt krumplit. Ez majd kiszedi a krumpliban lévő keményítő nagyját, ami ropogósabb eredményhez vezet.
  3. Az áztatás után, öblítsük le és tegyük a krumplit egy nagy tálba. Öntsük rá a krumplira az 1-2 evőkanál bacon zsírt és szórjuk meg 1 kiskanál fokhagymaporral és ½ kiskanál tengeri sóval, majd az egészet dolgozzuk el a kezünkkel.
  4. Fektessünk sütő papírt a tepsire és oszlassuk el rajta a krumplit. Süssük 200 fokon kb. 25 percig, majd 25 perc után forgassuk át a krumplit és tegyük vissza még 10 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül és kész is van.

 

Bacon Jam mártogatós szósz – 1 csészényi

Hozzávalók:

  • 2 csomag bacon
  • 2 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • ½ csésze balzsamecet
  • ½ csésze juharszirup
  • 2 tk. tengeri só

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel a sütőt 220 fokra. Tegyük a bacon csíkokat egy peremes sütőpapírral bélelt tepsibe és süssük 14-16 percig, amíg a bacon ropogós nem lesz. Tegyük félre papírtörölközőre kihűlni, a sütés közben keletkezett zsírt pedig tegyük félre.
  2. Tegyünk 2 evőkanál zsírt egy nagy serpenyőbe és tartsuk közepes lángon.
  3. Tegyük a serpenyőbe felszeletelt hagymát és keverjük meg a bacon zsírjában. Ezután hagyjuk ott a közepesen lángon sülni kb. 45-60 percig.
  4. Amint a hagyma aranybarnára sül, adjuk hozzá a 2 evőkanál balzsamecetet és miután alaposan elkevertük vegyük le kihűlni.
  5. Tegyük a bacont, hagymát, megmaradt balzsamecetet, juharszirupot és tengeri sót egy konyhai robotgépbe és dolgozzuk el a hozzávalókat a nekünk megfelelő állagúra.
  6. Tároljuk a szószt lezárt üvegben, hűtőben.

 

 

(forrás:http://www.rubiesandradishes.com/2016/11/11/aip-sweet-potato-fries-with-bacon-jam-dipping-sauce/)

A bejegyzés trackback címe:

https://streetfood-chef.blog.hu/api/trackback/id/tr7112386055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása