Könnyen és gyorsan elkészíthető, isteni finom, garantáltan a gyerekek kedvence lesz!
Churros
Előkészület: 30 perc Sütési idő: 10
Hozzávalók
- 300 ml víz
- 180g liszt
- 50g vaj
- egy csipetnyi só
- 50g cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 közepes méretű tojás
- 2 evőkanál étolaj (vagy olívaolaj)
- +1 liter étolaj (vagy olívaolaj) a sütéshez
Elkészítés
- Tegyük a vizet, a vajat, az étolajat, cukrot és sót egy közepes méretű fazékba, majd forraljuk fel.
- Hozzáadjuk a lisztet, majd kevergetjük, míg tészta állagú nem lesz. (1-2 percig)
- Vegyük le, és hagyjuk állni picit. Miután kicsit kihűlt, adjuk hozzá az egyik tojást, és jól dolgozzuk bele a tésztába. (Ha lehet, akkor lassan „törjük szét” a tojást, majd egyre gyorsabb mozdulatokkal kevergessük a tésztát). Ha kész, akkor jöhet a másik tojás, ugyanígy. Addig keverjük, míg megfelelő állagú nem lesz. (Se nem túl puha, se nem túl kemény)
- Öntsük az étolajat egy nagyobb méretű serpenyőbe, majd melegítsük fel.
- A süteménynyomó zsákba tegyük bele a tésztát.
- Ha már elég meleg az olaj, mehet bele a tészta. Annyit nyomjunk, amekkora hosszúságút szeretnénk, és egy villa segítségével válasszuk el a végét. Akkor jó, ha aranybarnára sült. (Ez kb. 2 perc)
- Vegyük ki őket egy kéztörlőre/szalvétára, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
- Mikor még meleg, beleforgatjuk a cukros-fahéjas keverékbe.
- Melegen tálaljuk.
Emellett még sokféleképpen tálalhatjuk, például:
- kávé mellé
- karamellásöntettel
- csokiba mártva
- kókuszreszelékkel
- tortadarával
- mogyorókrémmel
- fagylalttal
(forrás:https://www.happyfoodstube.com/homemade-churros/)