Cuki nyuszik
Mivel lassan itt a Húsvét, ezért úgy gondoltuk, hogy ebben a témában fogunk nektek streetfood nyalánkságokat hozni. Vigyázat, benne van a pakliban, hogy túl cukik, aranyosak lesznek, és így fájni fog megenni őket.
Húsvéti macaron (mandulás, rózsaszín és citromsárga, de a színek változtathatók)
Hozzávalók
100 g fondant (50g rózsaszín, 25g fehér, 20g citromsárga, 5g narancssárga)
alap macaron hozzávalók
+ általunk kiválasztott töltelék hozzávalói
Elkészítés
- Simán elkészítjük a macaronokat, egy alap recept alapján. (Érdemes hozzá sablont használni, hogy mindegyik ugyanakkora legyen.) Töltsük meg őket a töltelékkel.
- Csibe: Itt a narancssárga és citromsárga fondant használjuk. Narancs a csőr, citrom a „haja”. Lapítsuk ki a narancssárga színűt olyan laposra, hogy még ne szakadjon, és vágjunk kis apró háromszögeket egy éles késsel. Óvatosan nyomjuk rá, hogy két darab háromszög hozzon létre egy csőrt. Ugyanezt tegyük meg a citromsárgával is, míg nem szakad, majd egy kis virágot vágjunk ki belőle virágvágóval, vagy egy késsel. Ezután rajzoljunk neki két kis apró szemecskét.
- Nyuszi: Ez egy kicsit nagyobb munkát vesz igénybe, mert macerásabb. Nyújtsuk ki ugyanúgy, mint az előzöknél a rózsaszín fondant, majd ha nagyon precízek szeretnénk lenni, akkor használjunk 1-es szám alakú kinyomót, majd az 1-es szám „kampóját” vágjuk le egy késsel, tehát akkor marad egy nyuszi fülre hajazó, lekerekített fondant darab. Úgy számoljunk, hogy minden egyes macaronnak legyen 1 darab füle. Ha nincsen ilyen kinyomónk, akkor egyszerűen csak próbáljuk meg szép mozdulatokkal kivágni a fület egy késsel.Ugyanezt csináljuk meg a fehér fondanttal is, hiszen a nyuszi fülének belső része világosabb árnyalatú. (Méretezzük a már előzőleg kivágott rózsaszín darabokhoz.) Ahogy ezekkel készen vagyunk, a felső részét picit le lehet hajtani, hogy még jobban fülekre hasonlítsanak. A nyuszi orrának szintén a rózsaszínből kell kivágni kis apró köröket, kis gömbölyű farkának pedig a fehérből. Miután mindegyik darabbal készen vagyunk, szorítsuk a nyuszi fülét a két fél közé, a töltelékbe, majd adjuk hozzá az orrot és a farkat, és rajzoljunk neki szemet és szájat (ehetővel).
- Készen is vagyunk a cuki kis húsvéti állatkákkal.
Nyuszis popsi muffin
Hozzávalók
- Tésztához
1 és 2/3 bögre liszt
1 bögre cukor
¼ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
¾ bögre szobahőmérsékletű vaj
3 tojás
3 teáskanál vanília kivonat
fél bögre tejszín
fél bögre tej
- Krémhez
kb 500 g szobahőmérsékletű sótlan vaj
8 bögre cukor
fél bögre tejszín
¼ teáskanál zöld élelmiszer színezőanyag (ha nem elég, tegyünk még bele)
- Dekorációhoz
3 bögre fondant
¼ bögre porcukor
1 csepp rózsaszín élelmiszer színezőanyag (ha nem elég, tegyünk még bele)
Elkészítés
- Muffin
Szitáljuk a száraz hozzávalókat egy nagy tálba, a nedveseket pedig keverjük össze egy közepesbe. Ha jól összekevertük őket külön-külön, akkor adjuk a nedveseket a szárazokhoz, majd szintén kevergessük jól össze. Muffin papírral bélelt tepsibe osszuk szét a masszát, majd süssük addig, míg a közepe sem ruganyos tapintású.
- Krém
Addig törjük/keverjük a vajat, amíg könnyű és puha nem lesz, majd adjuk hozzá a cukrot, és azzal is jól összekeverjük. Belekeverjük a tejszínt, majd a zöld ételfestéket is.
- Díszítés
A krémhez „fűkinyomót” használunk, majd rákenjük a megsült muffinokra, és berakjuk a sütőbe.
A fondant keverjük össze a cukorral majd a többségéből golyókat görgetünk, a nyuszi testéhez használhatunk üveget a formázáshoz.
Majd nyújtsuk ki a fondant megmaradt részét laposra, (még ebből is hagyni kell kicsit) és ebből oválisakat vágjunk ki, amik a nyuszi lábai lesznek.
A rózsaszín ételfestéket keverjük össze egy kis fondanttal, majd ezt is nyújtsuk ki és vágjunk oválisakat az előző lábak méreteihez képest, ugyanis ezek lesznek a lábak párna részei.
Állítsuk össze a nyuszit, használhatunk egy kis vizet hozzá, hogy jobban tapadjon, majd helyezzük rá a fűre, és készen is vagyunk.
(források: http://duhlicious.com/2012/04/bunny-macarons/,
https://preppykitchen.com/bunny-butt-cupcakes/)