Szeretsz enni? Szereted a jó kajákat? Szereted, ha gyorsan hozzá jutsz? Hasonlítunk.

streetfood

Cuki nyuszik

2017. április 13. - streetfood.chef

Cuki nyuszik

Mivel lassan itt a Húsvét, ezért úgy gondoltuk, hogy ebben a témában fogunk nektek streetfood nyalánkságokat hozni. Vigyázat, benne van a pakliban, hogy túl cukik, aranyosak lesznek, és így fájni fog megenni őket.

Húsvéti macaron (mandulás, rózsaszín és citromsárga, de a színek változtathatók)

macaron.jpg

Hozzávalók

100 g fondant (50g rózsaszín, 25g fehér, 20g citromsárga, 5g narancssárga)

alap macaron hozzávalók

+ általunk kiválasztott töltelék hozzávalói

Elkészítés

  1. Simán elkészítjük a macaronokat, egy alap recept alapján. (Érdemes hozzá sablont használni, hogy mindegyik ugyanakkora legyen.) Töltsük meg őket a töltelékkel.
  2. Csibe: Itt a narancssárga és citromsárga fondant használjuk. Narancs a csőr, citrom a „haja”. Lapítsuk ki a narancssárga színűt olyan laposra, hogy még ne szakadjon, és vágjunk kis apró háromszögeket egy éles késsel. Óvatosan nyomjuk rá, hogy két darab háromszög hozzon létre egy csőrt. Ugyanezt tegyük meg a citromsárgával is, míg nem szakad, majd egy kis virágot vágjunk ki belőle virágvágóval, vagy egy késsel. Ezután rajzoljunk neki két kis apró szemecskét.
  3. Nyuszi: Ez egy kicsit nagyobb munkát vesz igénybe, mert macerásabb. Nyújtsuk ki ugyanúgy, mint az előzöknél a rózsaszín fondant, majd ha nagyon precízek szeretnénk lenni, akkor használjunk 1-es szám alakú kinyomót, majd az 1-es szám „kampóját” vágjuk le egy késsel, tehát akkor marad egy nyuszi fülre hajazó, lekerekített fondant darab. Úgy számoljunk, hogy minden egyes macaronnak legyen 1 darab füle. Ha nincsen ilyen kinyomónk, akkor egyszerűen csak próbáljuk meg szép mozdulatokkal kivágni a fület egy késsel.Ugyanezt csináljuk meg a fehér fondanttal is, hiszen a nyuszi fülének belső része világosabb árnyalatú. (Méretezzük a már előzőleg kivágott rózsaszín darabokhoz.) Ahogy ezekkel készen vagyunk, a felső részét picit le lehet hajtani, hogy még jobban fülekre hasonlítsanak. A nyuszi orrának szintén a rózsaszínből kell kivágni kis apró köröket, kis gömbölyű farkának pedig a fehérből. Miután mindegyik darabbal készen vagyunk, szorítsuk a nyuszi fülét a két fél közé, a töltelékbe, majd adjuk hozzá az orrot és a farkat, és rajzoljunk neki szemet és szájat (ehetővel).
  4. Készen is vagyunk a cuki kis húsvéti állatkákkal.

Nyuszis popsi muffin

bunny-butt-low-res-4.jpg

Hozzávalók

  • Tésztához

1 és 2/3 bögre liszt

1 bögre cukor

¼ teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál sütőpor

¾ bögre szobahőmérsékletű vaj

3 tojás

3 teáskanál vanília kivonat

fél bögre tejszín

fél bögre tej

  • Krémhez

kb 500 g szobahőmérsékletű sótlan vaj

8 bögre cukor

fél bögre tejszín

¼ teáskanál zöld élelmiszer színezőanyag (ha nem elég, tegyünk még bele)

  • Dekorációhoz

3 bögre fondant

¼ bögre porcukor

1 csepp rózsaszín élelmiszer színezőanyag (ha nem elég, tegyünk még bele)

Elkészítés

  • Muffin

Szitáljuk a száraz hozzávalókat egy nagy tálba, a nedveseket pedig keverjük össze egy közepesbe. Ha jól összekevertük őket külön-külön, akkor adjuk a nedveseket a szárazokhoz, majd szintén kevergessük jól össze. Muffin papírral bélelt tepsibe osszuk szét a masszát, majd süssük addig, míg a közepe sem ruganyos tapintású.

  • Krém

Addig törjük/keverjük a vajat, amíg könnyű és puha nem lesz, majd adjuk hozzá a cukrot, és azzal is jól összekeverjük. Belekeverjük a tejszínt, majd a zöld ételfestéket is.

  • Díszítés

A krémhez „fűkinyomót” használunk, majd rákenjük a megsült muffinokra, és berakjuk a sütőbe.

A fondant keverjük össze a cukorral majd a többségéből golyókat görgetünk, a nyuszi testéhez használhatunk üveget a formázáshoz.

Majd nyújtsuk ki a fondant megmaradt részét laposra, (még ebből is hagyni kell kicsit) és ebből oválisakat vágjunk ki, amik a nyuszi lábai lesznek.

A rózsaszín ételfestéket keverjük össze egy kis fondanttal, majd ezt is nyújtsuk ki és vágjunk oválisakat az előző lábak méreteihez képest, ugyanis ezek lesznek a lábak párna részei.

Állítsuk össze a nyuszit, használhatunk egy kis vizet hozzá, hogy jobban tapadjon, majd helyezzük rá a fűre, és készen is vagyunk.

 

 

(források: http://duhlicious.com/2012/04/bunny-macarons/, 

https://preppykitchen.com/bunny-butt-cupcakes/)

A bejegyzés trackback címe:

https://streetfood-chef.blog.hu/api/trackback/id/tr4912424085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása