Hozzávalók: - 12-15 szeletre
- 4 db közepes banán
Karamellás datolyás mogyoróvajhoz:
- 330 g datolya
- 2 ek. mogyoróvaj
- 1/8 kk. tengeri só
Borításhoz:
- 2 ek. aprított mandula
- 3 ek. aprított mogyoró
- 250 g 85 vagy 70%-os étcsokoládé
- 1 ek. kókuszolaj

Elkészítés:
- Helyezzük a datolyákat egy edénybe, majd töltsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje a datolyákat. Áztassuk 5 percig.
- Szűrjük le a datolyákat és helyezzük konyhai robotgépbe a mogyoróvajjal és sóval.
- Addig dolgozzuk el a géppel amíg krémes és egyenletes állaga nem lesz. Javaslom, hogy 30 másodpercenként álljunk le és kaparjuk le az edény szélét.
- Hámozzuk meg a banánt és vágjuk 3-4 darabokra. Én eltávolítottam a banán két szélét, hogy téglalap alakú legyen. (Ezeket félre lehet rakni egy későbbi smoothiraJ)
- Helyezzük a banán téglákat egy sütőpapírral borított tálcára.
- Rakjuk fagyasztóba 1 órára.
- Vegyük ki a tálcát a fagyasztóból és egy teáskanállal rakjunk minden banán darabra a már elkészült datolyás mogyoróvajból.
- Szórjuk meg banánokat a felaprított mogyoróval és mandulával.
- Ezután tegyük vissza a fagyasztóba még 1-2 órára amíg a datolyás karamella massza olyan kemény nem lesz, hogy csokiba lehessen mártani.
- Egy serpenyőbe melegítsük fel alacsony hőmérsékleten a csokoládét a kókuszolajon. Akkor van készen, ha a csoki teljesen elolvadt és fénylik.
- Vegyük ki a banán darabokat a fagyasztóból és mártsuk bele őket egyesével az olvasztott csokoládéba.
- Fagyasszuk le ismét 30 – 60 percre, vagy amíg a csoki elég kemény nem lesz.
- Ha nagyon nem bírod ki, megkóstolhatod most is, de a következő napra jobban összeérnek ízek.
(forrás:https://www.sweetashoney.co/snickers-candy-bars-ice-cream-healthy-ice-cream/)