Szeretsz enni? Szereted a jó kajákat? Szereted, ha gyorsan hozzá jutsz? Hasonlítunk.

streetfood

Banános Snickers Szelet

2017. április 19. - streetfood.chef

Hozzávalók: - 12-15 szeletre 

  • 4 db közepes banán

Karamellás datolyás mogyoróvajhoz:

  • 330 g datolya
  • 2 ek. mogyoróvaj
  • 1/8 kk. tengeri só

Borításhoz:

  • 2 ek. aprított mandula
  • 3 ek. aprított mogyoró
  • 250 g 85 vagy 70%-os étcsokoládé
  • 1 ek. kókuszolaj

snickers-candy-bars-healthy-frozen-treat.jpg

 

Elkészítés:

  1. Helyezzük a datolyákat egy edénybe, majd töltsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje a datolyákat. Áztassuk 5 percig.
  2. Szűrjük le a datolyákat és helyezzük konyhai robotgépbe a mogyoróvajjal és sóval.
  3. Addig dolgozzuk el a géppel amíg krémes és egyenletes állaga nem lesz. Javaslom, hogy 30 másodpercenként álljunk le és kaparjuk le az edény szélét.
  4. Hámozzuk meg a banánt és vágjuk 3-4 darabokra. Én eltávolítottam a banán két szélét, hogy téglalap alakú legyen. (Ezeket félre lehet rakni egy későbbi smoothiraJ)
  5. Helyezzük a banán téglákat egy sütőpapírral borított tálcára.
  6. Rakjuk fagyasztóba 1 órára.
  7. Vegyük ki a tálcát a fagyasztóból és egy teáskanállal rakjunk minden banán darabra a már elkészült datolyás mogyoróvajból.
  8. Szórjuk meg banánokat a felaprított mogyoróval és mandulával.
  9. Ezután tegyük vissza a fagyasztóba még 1-2 órára amíg a datolyás karamella massza olyan kemény nem lesz, hogy csokiba lehessen mártani.
  10. Egy serpenyőbe melegítsük fel alacsony hőmérsékleten a csokoládét a kókuszolajon. Akkor van készen, ha a csoki teljesen elolvadt és fénylik.
  11. Vegyük ki a banán darabokat a fagyasztóból és mártsuk bele őket egyesével az olvasztott csokoládéba.
  12. Fagyasszuk le ismét 30 – 60 percre, vagy amíg a csoki elég kemény nem lesz.
  13. Ha nagyon nem bírod ki, megkóstolhatod most is, de a következő napra jobban összeérnek ízek.

 

(forrás:https://www.sweetashoney.co/snickers-candy-bars-ice-cream-healthy-ice-cream/)

A bejegyzés trackback címe:

https://streetfood-chef.blog.hu/api/trackback/id/tr512438411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása