A Monte Cristo szendvics az amerikaiak egyik kedvenc szendvicse. Tulajdonképpen egy melegszendvics bundás kenyérként elkészítve. Semmilyen extra főzési tudást nem igényel, nagyon egyszerű elkészíteni és szó szerint 10 perc alatt tökéletes, finom és laktató melegszendvics varázsolható akár a család, akár a vendégek asztalára.
Hozzávalók: - 2 db szendvicshez
2 db tojás
4 szelet kenyér
4 szelet sonka
1 marék reszelt sajt
2 ek. mustár
2 ek. majonéz
2 ek. vaj
porcukor, méz, áfonyalekvár tálaláshoz (igény szerint)
Elkészítés:
- Verjük fel a tojást sóval és borssal egy tálban.
- Állítsunk össze a szendvicseket mustárral, majonézzel, sonkával és sajttal.
- Közepes hőmérsékleten melegítsük fel a vajat egy serpenyőben.
- Ezután, forgassuk meg a tojásban a szendvicset és tegyük bele a serpenyőbe, majd addig süssük, míg aranybarna nem lesz.
- Tálaláshoz porcukorral, mézzel, vagy áfonyalekvárral díszíthetjük.
(forrás:https://shewearsmanyhats.com/monte-cristo/)